Asociația Rădăuțiul Civic a lansat Fondul de Urgență pentru Rădăuți: Fiecare donație pentru Rădăuți este o șansă pentru siguranța celor de acasă


Intră acum și în grupul de

Asociația Rădăuțiul Civic a lansat Fondul de Urgență pentru Rădăuți în cadrul unei campanii de sprijinire a comunității și a Spitalului Municipal „Sf. Doctori Cosma și Damian”.

Având în vedere evoluţia COVID19 și în condiţiile în care a devenit unitate de suport, spitalul are nevoie urgentă de materialele sanitare esențiale, respectiv măști, combinezoane, teste, ventilatoare și alte materiale de protecție, explică organizatorii.

Redăm în continuare comunicatul Asociației:

În timpul pandemiei spitalul ia măsuri suplimentare pentru ca fiecare persoană, pacient sau cadru medical, să fie protejată de riscul infectării cu acest virus, de aceea consumul de materiale sanitare în această perioadă este cu mult mai mare decât în mod normal, iar bugetul spitalului a fost deja depășit.

Prima donație din campanie a reprezentat întreaga sumă pe care asociația o avea în cont.

„Donăm primii 6.000 de lei în acest fond, toți banii pe care asociația noastră îi avea în contul bancar, bani cu care ne doream să amenajăm un centru comunitar în Rădăuți, însă, în aceste zile, sistemul de sănătate are nevoie de fiecare contribuție a noastră, așa că ducem această sumă în fondul de urgență.” – Luca Ciubotaru, Președinte al Asociației Rădăuțiul Civic.

În cinci zile, asociația a colectat în cadrul Fondului de urgență pentru Rădăuți suma de 98.000 de lei, echivalentul a peste 20.000 de  euro de la sute de donatori individuali și companii, din care până în prezent au fost achiziționate 5.000 de mănuși, 9.000 de măști, 15 bidoane de 2.5L de concentrat pentru dezinfectant, iar în continuare suntem în căutarea de furnizori pentru alte materiale sanitare.

De asemenea, asociația a atras alte donații către spital de 600 de măști, 500 de combinezoane, 500 de perechi de mănuși și 2 nebulizatoare pentru Ambulanța Rădăuți.

În tot acest timp, voluntarii asociației și alte persoane din comunitate au creat un grup de suport local, un grup de voluntari care sprijină autoritățile locale în cumpărarea celor necesare pentru vârstnici și o platformă online în sprijinul economiei și restaurantelor locale, pentru încurajarea comenzilor la domiciliu.

De asemenea, Spitalul Rădăuți a primit direct donații de la cetățeni și companii în valoare de peste 100.000 de euro.

Este nevoie de mult mai mult, însă, pentru spitalul din Rădăuți și pentru județul Suceava. După situația apărută la Spitalul Județean Suceava, spitalul din Rădăuți a preluat pentru o perioadă toate urgențele din întregul județ, iar în prezent nu mai face față numărului de cazuri.

ONG-urile s-au mobilizat exemplar în ultimele săptămâni în toată țara, „Rădăuțiul Civic” alăturându-se și altor asociații de la nivel județean, într-un efort comun de a găsi soluții pentru achiziționarea de materiale și echipamente de protecție.

În ultimele zile, cu ajutorul voluntarilor, cei din asociație au creat un grup de suport cu informații oficiale și schimb de resurse pentru comunitate. Au lucrat împreună la campania de strângere de fonduri pentru spitalul municipal, în coordonarea unui grup de voluntari pentru cumpărături, au creat o platformă de comenzi la domiciliu și au realizat materiale în care se explică legislația pentru comunitate.

Acesta este un apel către toți bucovinenii, din țară și din străinătate, să-și amintească de locul numit „acasă” și să se unească. Fiecare donație înseamnă șansa de a-i regăsi pe toţi cei de acasă sănătoși.

Donațiile se fac prin virament în contul bancar, prin plata direct cu cardul bancar sau prin PayPal. Pentru companiile care doresc să redirecționeze 20% din impozitul pe profit, contractul de sponsorizare pre-completat cu datele asociației poate fi găsit aici.

Detalii: www.radautiulcivic.ro/sustine


Intră acum și în grupul de