Proiectul transfrontalier “Arta – un limbaj comun între două culturi” a depăşit indicatorii propuşi


Intră acum și în grupul de

Complexul Muzeal Bucovina Suceava împreună cu partenerul său de partea română – Consiliul Judeţean Suceava şi partenerul ucrainean Muzeul de Artă Cernăuţi au desfăşurat în perioada 22 august 2008 – 23 august 2009 proiectul transfrontalier “Arta – un limbaj comun între două culturi”, cod perseus: RO 2006/018-449.01.02.06, proiect finanţat de Uniunea Europeană, prin finanţare PHARE în valoare de 59.000 Euro şi care s-a desfăşurat în cadrul Programului de Vecinătate România-Ucraina 2004-2006, componenta PHARE CBC 2006.

La finalizarea activităţilor proiectului s-a constatat atingerea şi chiar depăşirea indicatorilor propuşi.

Astfel, în cadrul proiectului, în perioada 22 aprilie – 6 mai 2009, la Suceviţa, s-a desfăşurat tabăra de creaţie de pictură la care au participaţi 30 de artişti plastici, 15 din România şi 15 din Ucraina, ale căror lucrări au fost valorificate prin realizarea a două expoziţii temporare la Suceava şi Cernăuţi şi prin elaborarea unui catalog care cuprinde toate cele 90 de lucrări realizate de artişti în tabără. Catalogul a fost editat în 1200 de exemplare care au fost distribuite gratuit.

Lucrările create de artiştii participanţi la tabără sunt donate Complexului Muzeal Bucovina şi formează o colecţie de artă contemporană româno-ucraineană, colecţie care se regăseşte în expoziţiile secţiei de Artă a Complexului Muzeal Bucovina.

Mai mult, s-a realizat apropierea între oamenii de cultură din cele două comunităţi aflate de o parte şi de alta a graniţei, au fost dezvoltate parteneriate în domeniul culturii şi artei vizuale.

Prin activităţile proiectului s-a realizat dezvoltarea contactelor transfrontaliere şi cooperarea între instituţii cu acelaşi profil de activitate, punându-se accentul pe colaborarea culturală dincolo de frontierele geografice şi culturale în domeniul artei şi a creaţiilor artistice.


Intră acum și în grupul de