Protest la Centrul de Transfuzii Sangvine (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Nemulţumiţi de reducerile salariale, angajaţii Centrului de Transfuzii Sangvine Suceava au recurs joi, la protest. Aceştia s-au adunat înaintea amiezii pe holul unităţii şi şi-au exprimat nemulţumirile. „Ne-au scăzut salariile cu 30 la sută de la 1 iulie fără să se anunţe. Salariile din reţeaua de transfuzii sunt mult diminuate faţă de cele din spitale. Acolo se dau toate salariile şi sporurile, inclusiv tichete de masă. Nouă nu ni s-a dat niciodată tichete”, a declarat Geta Solonaru asistentă şefă în cadrul Centrului de Transfuzii Sangvine Suceava.

Salariaţii sunt supăraţi pentru că li s-a tăiat sporul de periculozitate de 15 la sută. „Noi lucrăm cu sânge netestat. Mănuşile nu protejează suficient că doar nu sunt din tablă. De asemenea s-a tăiat şi sporul de unitate de 10 la sută şi cel de prevenţie de 11 la sută”, a menţionat asistenta şefă. Aceasta a precizat că este cel mai vechi angajat al unităţii, şi că după 35 de ani de muncă a ajuns să aibă un salariu de 1.032 lei. „Cine poate trăi cu un asemenea salariu? Avem rate, avem copii”, a spus Geta Solonaru. Angajaţii au spus că, decât să lucreze pe asemenea bani mai degrabă vor ieşi la pensii, deoarece foşti colegi de-ai lor beneficiază de pensii mai mari ca salariile lor. Totodată, ei au reclamat şi faptul că mereu s-au tot făcut restructurări, iar personalul rămas este foarte puţin, iar în perioada concediilor se lucrează foarte greu.

Angajaţii au ţinut să precizeze că protestul nu a afectat activitatea, iar donatorii nu au avut de suferit. „Se asigură urgenţele, se fac gărzi. De dimineaţă am avut 20 de donatori, şi chiar două colege de ale noastre au donat sânge. Noi ştim că este benefic şi pentru cel care donează nu doar pentru cel ce primeşte sângele. Este foarte indicat şi pentru sănătatea donatorului”, a spus asistenta şefă.

Centrul de Transfuzii Sangvine Suceava asigură sânge pentru toate spitalele din judeţ, iar la nevoie când se solicită sprijin se trimite şi judeţelor din jur.


Intră acum și în grupul de