Paşi timizi în vederea protejării monumentelor istorice din judeţ


Intră acum și în grupul de

Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional (DCCPN) Suceava a încheiat un parteneriat cu IŞJ Suceava, ce vizează educarea elevilor privind protejarea monumentelor istorice, şi a început în acest sens cu concurs intitulat „Moştenirea Culturală – comorile printre care trăim”.

Directorul DCCPN Suceava, Daniel Hrenciuc a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă că din inspecţiile pe care le-a făcut în teritoriu a văzut multe încălcări ale legislaţiei privind protecţia monumentelor, de aceea trebuie insistat plecând de jos, de la educaţia cetăţenilor. „Elevii trebui să ştie cum să le păstreze, ce reguli nu trebuie încălcate”, a declarat Daniel Hrenciuc.

Directorul DCCPN Suceava a declarat că s-a întâlnit joi cu primarii unor localităţi, pentru a le aminti că intră în atribuţia lor aceasta şi protejarea patrimoniului. „Am constatat că unor monumente nu li se asigură atenţia cuvenită din partea proprietarilor, care sunt primăriile. Vrem să întocmim un parteneriat cu acestea, noi să le oferim suportul de consiliere, şi împreună să luăm măsuri de protecţie”, a afirmat Daniel Hrenciuc.


Intră acum și în grupul de