O tânără de 22 de ani a fost rănită într-un accident rutier la Putna. Aceasta conducea băută și a scăpat mașina de sub control, răsturnându-se pe calea ferată


Intră acum și în grupul de

Un accident rutier cu două tinere implicate, dintre care una rănită, a avut loc luni seara pe raza localității sucevene Putna. Potrivit IPJ Suceava, o tânără din localitatea menționată conducea pe DN 2H spre localitatea Marginea pentru a efectua inspecția tehnică periodică a autoturismului.

La un moment dat, înainte de o trecere la nivel cu cale ferată, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, șoferița a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe acostament, a lovit indicatorul rutier care semnaliza trecerea la nivel cu cale ferată și s-a răsturnat după calea ferată, în afara carosabilului.

Ea a fost rănită ușor și transportată la spital. Totodată, tânăra a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.     

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.

De menționat că ea avea completată declarația pe propria răspundere, pe când pasagera în autoturism, o tânără de 16 ani, nu o avea. Aceasta a fost amendată cu 1.000 lei.


Intră acum și în grupul de