Un buldoexcavator căutat de autorităţile din Marea Britanie a fost găsit la Rădăuți

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit, în municipiul Rădăuți, un utilaj în valoare de peste 600.000 lei care era căutat de autoritățile din Marea Britanie pentru confiscare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, utilajul a fost depistat în data de 8 aprilie, într-o hală de pe raza municipiului Rădăuți.

Este vorba despre un buldoexcavator marca JCB, care în urma verificărilor s-a dovedit a fi căutat pentru confiscare, alerta fiind introdusă de către autoritățile din Marea Britanie în data de 24 februarie 2020.

Poroch Serițan precizează că utilajul aparținea unui cetățean român în vârstă de 34 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava.

Buldoexcavatorul, an fabricație 2018, în valoare de peste 600.000 lei (aproximativ 125.000 euro), a fost indisponibilizat la sediul Poliției de Frontieră până la finalizarea cercetărilor.

În cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun, mai arată sursa citată.