UPDATE// Precizări Sanofi pentru pacienții care au nevoie de Plaquenil și nu-l găsesc în farmacii


Intră acum și în grupul de

UPDATE:Sanofi Romania face precizări privind obținerea de Plaquenil® : Pacienții care întâmpină dificultăți în a-și procura medicamentul trebuie să meargă cu rețeta compensată în cea mai apropiată farmacie care să poată comanda produsul la distribuitori

INFORMAȚIILE TRANSMISE DE PREFECTURA SUCEAVA AU FOST INFIRMATE DE SANOFI ROMÂNIA

Pacienții care au rețetă dar nu găsesc medicamentul PLAQUENIL în farmacii, sunt rugați să adreseze un mail cu rețeta scanată la [email protected], anunță Prefectura Suceava.

În comunicat se menționează că după trimiterea rețeței împreună cu cei de la telesales 021.3173136, vor stabili în ce farmacie se va trimite acest medicament prin intermediul distribuitorilor autorizați.

Este vorba de persoane care suferă de poliartrită reumatoidă, lupus eritematos sistemic, lupus eritematos discoid, afecțiuni dermatologice produse sau agravate de lumina solară, malarie etc.

Sanofi arată într-un comunicat că până în prezent, nu există dovezi clinice suficiente pentru a trage concluzii cu privire la eficacitatea sau siguranța clinică a hidroxiclorochinei (sau clorochinei) în tratarea afecțiunii COVID-19. Rezultatele preliminare ale diverselor studii independente necesită analize suplimentare și studii clinice mai robuste și mai ample pentru a evalua raportul beneficiu/risc al medicamentului Plaquenil® în tratamentul COVID-19. 

Astăzi, în România, Plaquenil® 200 mg (sulfat de hidroxiclorochină) este autorizat pentru utilizare în următoarele indicații:  Adulți: Afecțiuni reumatismale și dermatologice: – poliartrită reumatoidă; – lupus eritematos sistemic; – lupus eritematos discoid; – afecțiuni dermatologice produse sau agravate de lumina solară. Malarie: – tratamentul atacurilor acute și profilaxia malariei produsă de Plasmodium vivax, Plasmodium ovale și Plasmodium malariae și de tulpini sensibile de Plasmodium falciparum. – tratamentul radical al malariei produsă de tulpini sensibile de Plasmodium falciparum.

Copii și adolescenți – tratamentul artritei juvenile idiopatice (în asociere cu alte terapii) – tratamentul lupusului eritematos sistemic și lupusului eritematos discoid. Malarie: – tratamentul atacurilor acute și profilaxia malariei produsă de Plasmodium vivax, Plasmodium ovale și Plasmodium malariae și de tulpini sensibile de Plasmodium falciparum. – tratamentul radical al malariei produsă de tulpini sensibile de Plasmodium falciparum

Orice utilizare a acestui medicament în tratarea afecțiunii COVID-19 este considerată o utilizare “off-label” (în absența unei autorizații de punere pe piață pentru indicația tratamentul afecțiunii COVID-19).


Intră acum și în grupul de