Doi tineri din Vatra Moldoviței suspecți de incendierea unui autoturism al unui agent de poliție, braconaj, încălcarea regimului armelor și munițiilor, au ajuns în carantină după efectuarea unor percheziții

Poliția Județeană Suceava a anunțat că în urma punerii în executare a mandatelor de percheziţie domiciliară privind incendiul produs  la autoturismul unui agent de poliție din cadrul Postulului de poliţie Vatra Moldoviţei, (două dintre acestea vizau persoane aflate în autoizolare ca urmare a revenirii în ţară din Marea Britanie la sfârşitul lunii martie 2020), cu respectarea tuturor normelor de protecţie în vigoare (mănuşi, măşti, viziere şi combinezoane de protecţie, după caz), au fost identificate mijloace materiale de probă ce urmează a fi supuse unor expertize criminalistice şi genetice judiciare.

Totodată, la locuinţa unde s-au stabilit din 31.03.2020 în autoizolare doi fraţi de 21 ani şi de 19 ani, au fost descoperite elemente de muniție, un cuţit de vânătoare şi o lunetă, toate fiind ridicate în vederea cercetărilor.

În urma verificărilor în bazele de date ale poliţiei s-a stabilit că cei doi nu sunt autorizaţi să deţină, să poarte şi să folosească arme şi muniţii letale şi neletale pe teritoriul României.

De asemenea, au fost găsite şi indisponibilizate aproximativ 20 kg de carne de vânat în autoturismul, parcat în apropierea locuinţei percheziţionate, autovehicul ce a fost indisponibilizat.

Întrucât din cercetările efectuate s-a stabilit că  cei doi nu au respectat condiţiile de izolare (au părăsit în repetate rânduri locuinţa), aceştia au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei fiecare pentru nerespectarea prevederilor art. 3 alin. 2 din O.M. nr. 4/2020 şi art. 9 alin. 1 din OUG nr. 1/1999 fiind luată totodată şi măsura complementară a carantinării pentru o perioadă de 14 zile fiind informat şi D.S.P. Suceava.

În acest caz au fost extinse cercetările şi sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor,, braconaj cinegetic şi uzul de armă fără drept.