Mai mulți șoferi băuți au fost prinși duminica în județul Suceava. Unul dintre ei, din Vicovu de Sus, a încercat să fugă, dar a fost blocat

În seara de duminică, 12 aprilie, în traficul din județul Suceava au fost identificate trei persoane care au condus mașini fiind în stare de ebrietate. Unul dintre ei a încercat să fugă de la polițiști.

Este vorba despre un bărbat de 61 de ani, din orașul Vicovu de Sus. În jurul orei 18:45, polițiștii au observat mașina acestuia circulând pe strada Calea Bucovinei din localitate. La semnalele polițiștilor bărbatul nu a oprit, continuându-și deplasarea, iar polițiștii pornind în urmărirea acestuia.

La intersecția cu strada Calea Cernăuți și strada George Călinescu, acesta a fost blocat de autospeciala de poliție.

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt șofer băut a fost identificat pe teritoriul comunei Poieni Solca, unde, într-un șanț, se afla un autoturism avariat, ieșit de pe partea carosabilă.

În apropierea autoturismului a fost identificat proprietarul acestuia, un bărbat de 60 ani din localitate.

Pentru că acesta emana halenă alcoolică, polițiștii au încercat să-l testeze cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul municipal Rădăuți unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Cel de al treilea caz a fost înregistrat în jurul orei 20:20, în municipiul Câmpulung Moldovenesc. Acolo, polițiștii au oprit pentru control mașina condusă de un tânăr de 25 de ani din comuna Pojorâta.

Testarea lui cu aparatul etilotest a arătat un rezultat de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care bărbatului i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

Totodată, șoferul a prezentat pentru control o declarație pe propria răspundere prin care acesta a precizat faptul că se deplasează în scop de munci agricole, acest lucru nefiind conform cu realitatea, motiv pentru care tânărul a fost amendat cu 2000 lei.

În toate cele trei cazuri au fost întocmite dosare penale pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.