Mai mulți șoferi băuți au fost prinși duminica în județul Suceava. Unul dintre ei, din Vicovu de Sus, a încercat să fugă, dar a fost blocat


Intră acum și în grupul de

În seara de duminică, 12 aprilie, în traficul din județul Suceava au fost identificate trei persoane care au condus mașini fiind în stare de ebrietate. Unul dintre ei a încercat să fugă de la polițiști.

Este vorba despre un bărbat de 61 de ani, din orașul Vicovu de Sus. În jurul orei 18:45, polițiștii au observat mașina acestuia circulând pe strada Calea Bucovinei din localitate. La semnalele polițiștilor bărbatul nu a oprit, continuându-și deplasarea, iar polițiștii pornind în urmărirea acestuia.

La intersecția cu strada Calea Cernăuți și strada George Călinescu, acesta a fost blocat de autospeciala de poliție.

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt șofer băut a fost identificat pe teritoriul comunei Poieni Solca, unde, într-un șanț, se afla un autoturism avariat, ieșit de pe partea carosabilă.

În apropierea autoturismului a fost identificat proprietarul acestuia, un bărbat de 60 ani din localitate.

Pentru că acesta emana halenă alcoolică, polițiștii au încercat să-l testeze cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul municipal Rădăuți unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Cel de al treilea caz a fost înregistrat în jurul orei 20:20, în municipiul Câmpulung Moldovenesc. Acolo, polițiștii au oprit pentru control mașina condusă de un tânăr de 25 de ani din comuna Pojorâta.

Testarea lui cu aparatul etilotest a arătat un rezultat de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care bărbatului i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

Totodată, șoferul a prezentat pentru control o declarație pe propria răspundere prin care acesta a precizat faptul că se deplasează în scop de munci agricole, acest lucru nefiind conform cu realitatea, motiv pentru care tânărul a fost amendat cu 2000 lei.

În toate cele trei cazuri au fost întocmite dosare penale pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Intră acum și în grupul de