Amendă de 15.000 lei pentru transport ilegal de lemne depistat în pasul Tihuţa. Avizul de însoțire prezentat era completat cu date false


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat, duminica, un transport ilegal de peste 52 mc de material lemnos. Șoferul s-a ales cu o amendă de 15.000 lei.

Concret, în jurul orei 16:00, polițiștii au oprit, pe DN 17 în pasul Tihuţa, o autoutilitară încărcată cu material lemnos, respectiv cherestea răşinoase, care se deplasa din direcţia Vatra-Dornei spre Bistriţa.

Imagine ilustrativă

Șoferul de 48 de ani, din com. Coşna, a prezentat polițiștilor avizul de însoţire secundar nedatat, emis de către o societate comercială din jud. Bistriţa-Năsăud, punctul de încărcare fiind indicat un depozit din același județ, iar desitanția – un depozit din Timiș. Documentul specifica faptul că vehiculul transporta 45,61 mc cherestea răşinoase molid şi brad.

Polițiștii, însă, au constatat faptul că există neconcordanţe atât cu privire la data şi ora plecării transportului menţionat în avizul de însoţire, respectiv în ziua anterioară 11.04.2020, ora 21:47, locul depistării raportat la locul punctului de încărcare, cât şi cantitatea efectivă de material lemnos transportată.

Astfel, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 15.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 52,272 mc cherestea tivită răşinoase, rezultată în urma inventarierii, în valoare de 37.583 lei, ce a fost predată în custodia Ocolului Silvic Dorna Candrenilor.


Intră acum și în grupul de