Prefectura Suceava explică în ce condiții poate fi achiziționată carnea de miel în perioada Paștelui

Prefectura Suceava a transmis, luni, printr-un comunicat, precizări cu privire la modul în care se poate achiziționa carnea de miel în contextul Sărbătorilor Pascale.

Astfel, cumpărătorul trebuie să aibă asupra sa cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care trebuie bifat punctul 2, respectiv „asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor”.

“Vă recomandăm să mergeți singuri, nu cu mai mulți membri ai familiei și să vă asigurați că agentul economic este autorizat și respectă toate condițiile igienico-sanitare impuse de instituțiile cu atribuții în domeniu. Nu uitați să cereți documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță sau factură,” menționează Prefectura.  

Sursa citată precizează că, în cazul în care se dorește achiziționarea cărnii de miel de la o persoană de la care cumpărătorul s-a mai aprovizionat și în anii anteriori și care o aduce la domiciliu, este necesar să se asigure că acesta poate veni, având în vedere restricțiile de circulație impuse pentru zona de carantină, respectiv municipiul Suceava și cele opt localități limitrofe.

În cazul în care persoana are posibilitatea legală de a se deplasa, pentru deplasare aceasta trebuie să dețină asupra sa documentele necesare conform ordonanțelor militare și documentele de proveniență ale produselor și să poată emite bon fiscal, chitanță sau factură, mai menționează sursa citată.

Nu mai este posibilă deplasarea comercianților cu turmele de miei la intrarea în orașe/ municipii, precizează Prefectura.