Material lemnos în valoare de aproape 23.000 lei a fost confiscat după ce polițiștii au depistat două transporturi ilegale la Sucevița și Arbore


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de luni, 13 aprilie, polițiștii suceveni au depistat două transporturi ilegale de material lemnos.

Potrivit IPJ Suceava, primul caz a ieșit la iveală în timpul unui control în trafic pe DN17A în comuna Suceviţa. După amiaza, a fost oprit un TIR cu remorcă, condus de un bărbat de 48 de ani din comuna Marginea, care transporta, conform avizelor de însoţire, cantitatea de 50,05 mc material lemnos de esenţă brad.

Imagine ilustrativă

Sursa precizează că inventarierea materialului lemnos a arătat că în vehicul se aflau 61,7 mc material lemnos, de esenţă brad cu 11,65 mc în plus faţă de cantitatea înscrisă pe avizele de însoţire.

Astfel, societatea emitentă a avizelor de însoţire a fost amendată cu 6.000 lei, iar materialul lemnos în valoare de 21.705 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Celălalt transport a fost depistat aproximativ la aceiași oră, în urma unui control în trafic pe DN 2 E în comuna Arbore.

Potrivit IPJ Suceava, este vorba despre o autoutilitară condusă de un bărbat de 26 de ani din comuna Suceviţa, care transporta, conform avizelor de însoţire 2 mc material lemnos, de esență carpen.

Controlul a arătat că, de fapt, bărbatul transporta cantitatea de 4,37 mc material lemnos.

Acesta a fost amendat cu 1.000 lei, iar lemnul în valoare de 733,46 a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Solca.


Intră acum și în grupul de