Romsilva: Mii de controale efectuate pe perioada stării de urgență, fiind constatate tăieri ilegale cu un volum total de 6.500 mc, mai mic cu 10 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut

Romsilva anunță, printr-un comunicat de presă emis astăzi, că începând cu 16 martie, specialiștii Romsilva au participat alături de reprezentanți ai Poliției Române și Gărzilor Forestiere, la 3.741 de controale la circulația materialului lemnos. În urma acestor controale s-au constatat 76 de infracțiuni, 487 de contravenții silvice și s-au confiscat 841,18 metri cubi de lemn.

Sursa arată că tot pe perioada stării de urgență, angajații Romsilva au efectuat 2.720 de controale de fond sau parțiale în fondul forestier administrat.

Astfel, în primele trei luni acel acestui an, Romsilva a efectuat, în fondul forestier administrat, 6.180 de controale de fond și parțiale.

În urma controalelor efectuate în fondul forestier proprietatea publică a statului au fost constatate tăieri ilegale cu un volum cumulat de 6.538 metri cubi, în scădere cu 9,32% față de aceeași perioadă a anului trecut, susține sursa citată.