Aventură a unui adolescent băut din Sucevița care a furat mașina părinților ca să meargă la Rădăuți. El a intrat într-un gard din Volovăț în timp ce era urmărit de poliție


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 17 ani din Sucevița este cercetat penal pentru mai multe infracțiuni rutiere și a fost și amendat cu 2000 de lei pentru încălcarea ordonanțelor militare după ce a plecat, băut, cu mașina părinților la Rădăuți.

Astfel, un  echipaj al Poliției Rădăuți aflat în noaptea de duminică spre luni în patrulare pe str. Mihai Viteazul, a efectuat semnal regulamentar de oprire autoturismului marca Peugeot care circula pe sector de drum cu acces interzis. 

Conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalul echipajului de poliție, motiv pentru care a fost urmărit cu semnalele luminoase și acustice în funcțiune până pe D.J. 178 în interiorul comunei Volovăț, unde a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit carosabilul în partea dreaptă și a lovit gardul și poarta de acces a imobilului cu nr. 62.  

În urma impactului a rezultat avarierea autoturismului și deteriorarea gardului și porții imobilului.

Conducătorul  auto, un tânăr de 17 ani, din comuna Sucevița, a  fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat și mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din verificările efectuate a rezultat că tânărul a sustras autoturismul în cauză de la domiciliul părinților cu scopul de a se deplasa în municipiul Rădăuți.

Totodată, s-a constatat că adolescentul a încălcat prevederile Ordonanței Militare nr. 2/2020, fiind sancționat cu amendă în cuantum de 2000 lei.

El este cercetat penal pentru  „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și ,,furt în scop de folosință”.


Intră acum și în grupul de