Doi șoferi cu alcoolemii mari au fost depistați, luni, în trafic. Unul a ajuns în afara părții carosabile, însă nici el, nici pasagera nu au suferit leziuni


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de luni, 20 aprilie, polițiștii suceveni au depistat în trafic doi șoferi care conduceau mașini fiind băuți bine.

În primul caz este vorba despre un tânăr de 25 de ani, prins băut la volan pe strada Lev Tolstoi din municipiul Suceava. Polițiștii au observat că automobilul condus de acesta circula sinuos. Astfel, după ce au oprit mașina, tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, șoferul a refuzat recoltarea mostrelor biologice de sânge. Prin urmare, a fost întocmit proces verbal de constare a infracțiunii flagrante, sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuz de recoltare probe biologice necesare în vederea determinării alcoolemiei”.

Totodată, s-a constatat că lipsește polița RCA, motiv pentru care au fost ridicate plăcuțele de înmatriculare, iar conducătorul auto a fost amendat. Pe lângă asta, tânărul a fost amendat și pentru nerespectarea ordonanțelor militare.

Celălalt caz a fost depistat pe DJ 209G, pe raza comunei Straja. În timpul patrulării, un echipaj de poliție a observat în afara carosabilului, pe partea dreaptă a sensului de mers dinspre orașul Vicovu de Sus înspre comuna Brodina, un autoturism marca Mercedes Benz.

De la volanul autoturismului a fost extras un bărbat de 35 de ani din Brodina. Fiind întrebat dacă are leziuni sau solicită intervenția unui echipaj medical, acesta a refuzat. Lângă mașină se afla și o femeie de 27 de ani, din or. Vicovu de Sus, care a menționat faptul că se afla în autoturism, însă nu a suferit leziuni și nu solicită intervenția unui echipaj medical.

Tot atunci, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a arătat o îmbibație alcoolică de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Astfel, în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolic”, iar pe lângă asta, cei doi au fost amendați pentru încălcarea ordonanțelor militare.


Intră acum și în grupul de