Polițiștii suceveni au depistat în trafic doi tineri cu adeverințe de angajați false. Ambii sunt cercetați penal


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de 21 aprilie, polițiștii suceveni au depistat în trafic un tânăr de 21 de ani și altul de 23 care au prezentat pentru control adeverințe de angajați confecționate artizanal.

Tânărul de 23 de ani a fost oprit pentru control pe DN2, în satul Pătrăuți, în timp ce conducea un Mercedes dinspre Suceava spre Rădăuți.

Tânărul a prezentat o adeverință de angajator eliberată de o societate comercială cu valabilitate 31.03.2020 până la 16.04.2020 și în format electronic o fotografie cu un înscris cu titlul adeverință angajator eliberată de aceeași SC cu valabilitate 16.04.2020 până la 01.05.2020.

S-a procedat la verificarea calității de angajat în aplicația electronică, constatându-se faptul că tânărul nu figurează ca angajat al societății respective. S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „fals în declarații” și „uzul de fals”.

Celălalt caz a fost depistat la Rădăuți, când pentru control a fost oprit un BMW condus de un tânăr de 21 de ani din Gălănești.

El a prezentat pentru control, în format electronic, pe telefonul mobil propriu, o fotografie cu o adeverință emisă pe numele său, de către o societate comercială, eliberată pentru perioada 06.04.2020 – 06.05.2020.

Au fost efectuate verificări în baza de date, ocazie cu care s-a constatat că tânărul nu figurează ca fiind angajat. Referitor la cele constatate, șoferul a declarat faptul că nu este angajat al firmei, însă i-a fost eliberată adeverința, întrucât se deplasează periodic la cumpărături în folosul acestei societăți.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „fals în înscrisuri sub semnătură privată” și „uzul de fals”.


Intră acum și în grupul de