Bilanț de etapă: Salvați Copiii a echipat de urgență 17 unități medicale și a asigurat protecție pentru 2.700 de cadre medicale, inclusiv din Suceava


Intră acum și în grupul de

Salvați Copiii România accelerează dotarea unităților medicale și va duce aparatură medicală și echipamente de protecție la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureș, Spitalul Județean de Urgență din Cluj-Napoca și Maternitatea Polizu din București, anunță organizația printr-un comunicat de presă emis astăzi.

În ceea ce ține de echiparea Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, aici, în data de 1 aprilie, au ajuns un ventilator de suport respirator, patru injectomate și echipamente de protecție: 4.400 de mănuși, 2.000 de măști, 600 de viziere, 300 de combinezoane, 3.300 de bonete, 3.300 de botoși, 40 de ochelari de protecție, 100 de buc. șort de protecție, 110 halate de vizitator, 30 de tablete de cloramină și 375 kg de dezinfectanți de nivel înalt pentru suprafețe/instrumentar medical și aeromicrofloră.

Salvați Copiii precizează că a activat mecanismul de urgență pentru echiparea a peste 50 de spitale din România, iar 17 dintre acestea au primit deja echipamente și aparatură performantă, în valoare de 400.000 Euro. Peste 2.700 de cadre medicale din sistemul sanitar au fost, astfel, sprijinite în lupta contra pandemiei.

În data de 17 martie a fost creat Fondul de urgență pentru echiparea spitalelor, astfel încât acestea să poată gestiona cazurile de Covid-19 și pentru protejarea medicilor și pacienților.

Salvați Copiii a asigurat 59.839 de echipamente și materiale medicale indispensabile pentru 17 unități medicale și de îngrijire paciențidin 10 județe – Suceava, Brașov, Arad, Alba, Sălaj, Galați, Vrancea, Sibiu, Caraș-Severin, Botoșani – și București.

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România,a vorbit despre importanța unor acțiuni coordonate, astfel încât medicii și pacienții să fie protejați: ”Pandemia a pus o presiune majoră pe un sistem medical ale cărui vulnerabilități le știm cu toții. Este, însă, momentul să acționăm solidar și eficient, pentru că este în joc viața fiecăruia dintre noi. Înainte de toate, medicii trebuie protejați, pentru a-și putea face meseria în spitale, iar asta depinde, astăzi, de sprijinul fiecăruia dintre noi. E o acțiune de solidaritate colectivă,” a declarat ea.

Sursa menționează că până acum, au fost colectate fonduri totale în valoare de 341.896 euro, prin solidaritatea în principal a următoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland România, Oriflame, Garanti BBVA Group, BCR, GSK, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Libris.ro, Pfizer, Kimberly-Clark și Asociația Club Sportiv „RO Club Maraton”. DPD România asigură transportul gratuit al echipamentelor.

De asemenea, suma de 89.244 euro provine din donațiile persoanelor fizice care au vrut să sprijine efortul medicilor.

Fondul de urgență pentru sprijinirea imediată a sistemului medical rămâne deschis: RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contribuțiile companiilor și ale tuturor celor care pot să sprijine întărirea sistemului medical românesc.

Persoanele fizice care vor sa ajute pot dona aici

Pentru mai multe informații, persoana de contact este: Ștefania Mircea, Coordonator program – [email protected], tel. 0751.010.533.


Intră acum și în grupul de