Două transporturi de lemne cu nereguli în avize de însoțire au fost depistate în județul Suceava. Polițiștii au confiscat aproape 12 mc de material lemnos


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de miercuri, 22 aprilie, polițiștii suceveni au depistat în trafic două transporturi ilegale de lemne.

Potrivit IPJ Suceava, primul caz a ieșit la iveală după un control în trafic pe DN 17A, în comuna Vatra Moldoviței. În jurul orei 11:40, o patrulă a oprit un TIR condus de un bărbat de 27 de ani din oraşul Milişăuţi, care transporta, conform avizelor de însoţire, cantitatea de 14,25 mc material lemnos, lemn de foc de esenţă molid transformat în tocătură.

Controlul, însă, a arătat că în vehicul se aflau 5,77 mc în plus față de cantitatea înscrisă pe avizele de însoțire.

Prin urmare, societatea emitentă a avizelor de însoţire a fost amendată cu 3.000 lei, iar surplusul de material lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Depozitului Dragoşa.

Ulterior, în jurul orei 13:20, un alt transport ilegal a fost depistat pe DJ 178C în comuna Bilca.

Mai exact, un bărbat de 64 de ani, din comuna Putna, transporta într-o autoutilitară 6 mc de lemn foc de esenţă fag.

Din verificările efectuate de poliţişti s-a constatat faptul că, șoferul a efectuat două transporturi de material lemnos în baza aceluiaşi aviz de însoţire.

Astfel, bărbatul a fost amendat, iar materialul lemnos în valoare de 1.014 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Putna, mai arată sursa citată.


Intră acum și în grupul de