Nouă focuri de armă trase în timpul nopții la Costileva pentru reținerea unor suspecți de contrabandă. Aceștia au reușit să fugă, dar polițiștii de frontieră au capturat țigări de contrabandă în valoare de peste 200.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Țigări de contrabandă în valoare de peste 200.000 de lei depistate de polițiștii de frontieră suceveni lângă frontiera cu Ucraina, în Costileva, iar suspecții de contrabandă au reușit să fugă și nu s-au oprit deși au fost somați inclusiv prin executarea de focuri de armă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan,  în cursul nopții trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, în timpul executării misiunii de supraveghere a frontierei de stat, în jurul orei 02.30, pe direcția localității Costileva, la aproximativ 50 metri de linia de frontieră, au observat patru persoane care transportau colete voluminoase din Ucraina în România.

De asemenea, polițiștii de frontieră au observat un autoturism de teren care se deplasa dinspre localitatea Costileva spre Ulma, fără a avea farurile aprinse

Imediat, poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor și a autoturismului, moment în care persoanele au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean, iar șoferul autoturismului a demarat în trombă spre localitatea Ulma.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, fiind trase cinci focuri de avertisment în plan vertical și patru spre pneurile autoturismului, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit.

La fața locului au fost descoperite colete cu țigări,  care au fost transportate la sediul sectorului. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 18.000 pachete cu țigări, în valoare de 210.600 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat. Totodată, au fost informate autoritățile ucrainene pentru cercetarea în comun a evenimentului.


Intră acum și în grupul de