Elevii basarabeni de la Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi vor fi transferaţi la Iaşi sau Galaţi


Intră acum și în grupul de

Cei 16 elevi din Republica Moldova care învăţau la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi vor fi transferaţi la un liceu din Iaşi sau Galaţi, care are specializările pe care le urmau aceştia. „Avem nişte probleme la Colegiul Hurmuzachi. Din păcate acolo cantina şi internatul sunt în reparaţii, astfel că elevii basarabeni au solicitat să fie transferaţi. Am vorbit la Iaşi şi la Galaţi şi aşteptăm răspunsul”, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete, cu menţiunea că elevii sunt cei care au ales aceste judeţe şi că transferul lor nu va constitui o problemă în privinţa aprobării din partea Ministerului Educaţiei.

Acesta a mai spus că dacă va primi răspunsuri afirmative din cele două judeţe, elevii vor decide la care se vor duce.

La şcolile din judeţul Suceava învaţă un număr de 187 de elevi basarabeni, cei mai mulţi, în număr de 39 fiind la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava. Alţi 19 elevi moldoveni învaţă la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, 16 la Colegiul de Informatică „Spiru Haret”, 14 la Colegiul Agricol Fălticeni.

Aceşti elevi beneficiază de câte o bursă lunară din partea statului român, în valoare de 49 dolari, sumă ce ajunge direct la unităţile de învăţământ unde se află aceştia şi care este total insuficientă privind acoperirea cheltuielilor de cazare şi masă.


Intră acum și în grupul de