Profesorii suceveni nu-şi mai dau posturile pe culesul de căpşuni sau menaj în străinătate


Intră acum și în grupul de

Cadrele didactice din învăţământului sucevean nu mai dau catedra pe mirajul culesului de căpşuni în străinătate sau făcut menaj, astfel că numărul celor care renunţă la posturi s-a redus simţitor faţă de anii anteriori. „Faţă de anii precedenţi s-a constatat că numărul demisiilor din învăţământ, a celor care renunţă complet la post este forate, foarte mic faţă de ceea ce se întâmpla cu ani în urmă”, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă adjunctul IŞJ Suceava, Virginel Iordache.

Acesta a precizat că anul acesta s-a înregistrat doar 5 demisii faţă de 62 anul trecut.

În opinia lui Virginel Iordache, acest lucru se datorează lipsei locurilor de muncă şi a faptului că în învăţământ se asigură o oarecare stabilitate.

Referindu-se la ocuparea posturilor în urma mobilităţii cadrelor didactice, acesta a spus că în momentul de faţă sunt ocupate 98 la sută din posturi iar miercuri, la IŞJ are loc şedinţa prin care vor fi repartizate fracţiunile de normă celor care au posturi dar nu au norma întreagă, dar şi problemele profesorilor pensionari care au solicitat ore cu plata la cumul.


Intră acum și în grupul de