Ministrul Agriculturii a alocat 40 de milioane de euro pentru a subvenționa contractele de asigurare ale fermierilor împotriva secetei. CJ Suceava de asemenea vrea să ajute fermierii


Intră acum și în grupul de

Criza generată de epidemia de Covid 19 a afectat nu doar sistemul medical, dar și cel economic. Astfel, Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat marți că ministerul a alocat 40 de milioane de euro din fonduri europene pentru a subvenționa contractele de asigurare ale fermierilor împotriva secetei.

Sesiunea de depunere a cererilor de finanțare va fi deschisă în prima jumătate a lunii mai și toate dosarele eligibile vor fi finanțate.

Oros a anunțat că până în acest moment s-au cheltuit pentru acest obiectiv doar 1,75 de milioane de euro din cauza birocrației masive: ”S-au semnat doar 998 de contracte de finanțare și s-au cheltuit 1,75 milioane euro. Am simplificat mult procedurile pentru acest sprijin. Simplificăm mult Ghidul solicitantului, am renunțat la trei acte din dosar. Am eliminat obligativitatea actelor ștampilate și a altor acte.”

El a spus că subvenția va fi de 70% din valoarea poliței de asigurare, în creștere pentru fermierii mari. De asemenea, va fi deschisă o singură sesiune anuală.

În același timp și Consiliul Județean Suceava caută soluții pentru a ajuta fermierii locali.

Astfel, CJ anunță că a inițiat pentru miercuri, orele 10, la sediul Palatului Administrativ, o ședință de lucru, în care au fost invitați membrii reprezentativi ai asociațiilor fermierilor, crescătorilor de animale, dar și autorităților și instituțiilor publice cu competențe în domeniu, în vederea identificării problemelor cu care aceștia se confruntă, dar și a soluțiilor de remediere a acestora.


Intră acum și în grupul de