Sindicaliştii sunt gata de proteste de anvergură


Intră acum și în grupul de

Nemulţumiţi de prevederile legii unice de salarizare, sindicaliştii din educaţie au decis să picheteze Parlamentul şi să declanşeze o grevă generală de o zi. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ la care sunt afiliate Sindicatul Liber şi Independent „Bucovina” Rădăuţi – cu 60 de grupe sindicale ce numără 2.605 membri, Sindicatului Liber din Învăţământ zona Câmpulung Moldovenesc, Sindicatul Judeţean din Învăţământ „Spiru Haret” Suceava cu cca 3.000 de membri, anunţă că pe data de 15 septembrie va picheta Parlamentul, iar pe 5 octombrie va declanşa o grevă generală de o zi.

Aceste acţiuni vor fi urmate de alte activităţi revendicative care vor culmina cu neparticiparea membrilor de sindicat la acţiunile din perioada alegerilor.
„Noi dorim ca Guvernul să dovedească seriozitate în ceea ce înseamnă dialogul social şi partenerii cu care stau la masă. Noi dorim ca aceste negocieri să continue, nu dorim ca această lege, care are o importanţă deosebită pentru viaţa a sute de mii de salariaţi din sectorul bugetar, să fie aprobată prin răspundere guvernamentală, să fie un consens general, aşa cum s-a propus în momentul în care s-a pornit la realizarea proiectului”, spun sindicaliştii.

Aceştia afirmă că guvernanţii i-au implorat în momentele de criză profundă să aibă înţelegere, dar au fost minţiţi „ca la uşa cortului”. “Nu se poate ca un Guvern să facă anumite promisiuni şi să nu le respecte. Dacă nu ştiu ce se întâmplă cu bugetele, atunci să îşi dea demisia”.

Sindicaliştii menţionează că graba Guvernului nu dovedeşte decât că eludează toate formele democratice de dialog.

Pe lângă profesori, grevă vor face şi poliţiştii, cadrele medicale şi funcţionarii publici. Toate federaţiile sindicale s-au aliat pentru a protesta împotriva legii unice de salarizare, dar şi pentru a continua negocierile.


Intră acum și în grupul de