Centru Educativ la Ostra, pentru evitarea abandonului şcolar a copiilor în dificultate


Intră acum și în grupul de

În comuna suceveană Ostra, la sfârşitul săptămânii trecute a avut loc deschiderea oficială a Centrului Educativ ABADEL –TIN, proiect realizat de ASOCIAŢIA „ABA-DEL-TIN” Suceava în parteneriat cu Consiliul Local Ostra şi Şcoala cu clasele I –VIII Ostra şi care se adresează copiilor cu probleme.

Potrivit coordonatorului proiectului, Lidia Stărică, acesta este finanţat de Agenţia Română pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale prin Fondul Român pentru Dezvoltare Socială în cadrul Proiectului Guvernului României „Închiderea Minelor, Refacerea Mediului şi Regenerare Socio – Economică”.

Bugetul total al proiectului este de 44.030 dolari, din care contribuţia FRDS este de 34.900 dolari şi contribuţia Consiliului local Ostra de 9.130 dolari.
Centrul Educativ are o capacitate de 20 de locuri şi se adresează copiilor în dificultate, cu vârsta cuprinsă între 7 şi 12 ani, care locuiesc în comuna Ostra şi frecventează clasele I-IV ale şcolii din localitate.
Lidia Stărică menţionează că scopul proiectului este de a preveni abandonul şcolar, familial şi instituţionalizarea, atragerea părinţilor în educarea celor mici şi recunoaşterea drepturilor copiilor sub directa îndrumare a specialiştilor din proiect.

În acest centru, copiii vor primi sprijin pentru realizarea temelor pentru acasă, o masă caldă la prânz, li se vor asigura condiţii pentru petrecerea timpului liber, consiliere psihopedagogică, consiliere pentru orientare şcolară, vor putea aprofunda limba engleză şi se vor iniţia în utilizarea calculatorului, vor desfăşura activităţi sportive, culturale, artistice, supravegheaţi de un învăţător şi un profesor de limba engleză şi informatică.


Intră acum și în grupul de