Patru angajați ai SJU Suceava sunt cercetați penal după ce au refuzat internarea deși au fost depistați cu Covid 19


Intră acum și în grupul de

Patru angajați ai Spitalului de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava sunt cercetați penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Dosarele au fost întocmite de polițiștii suceveni în data de 15, 24 și 25 aprilie, acestea fiind supravegheate de procurorii suceveni.

Potrivit unor comunicate ale Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, făcute publice ieri, este vorba de patru dosare penale separate.

Astfel, primul caz a fost înregistrat încă în data de 15 aprilie. Mai exact, Secţia de Poliţie Burdujeni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană, angajată în cadrul Spitalului de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou”Suceava, a refuzat internarea la spital, deşi a fost depistată pozitiv cu Covid 19 la testarea efectuată la data de 13.04.2020. În acest sens, persoana a și semnat o declaraţie pe proprie răspundere din conţinutul căreia rezultă faptul că se va autoizola la adresa de domiciliu.

Alte două dosare au fost deschise în data de 24 aprilie. În unul din ele este cercetată o asistentă medicală de la SJU Suceava, care a refuzat internarea, deşi a fost depistată pozitiv cu Covid 19 la testarea efectuată la data de 21 aprilie.

În aceeași zi, a mai fost întocmit un dosar penal similar, pe numele unei persoane angajate la SJU Suceava, care a refuzat internarea deși a fost depistată pozitiv cu Covid 19 în data de 23 aprilie.

Ultimul dosar din serie a fost întocmit în data de 25 aprilie. Concret, o persoană angajată la SJU Suceava, depistată cu Covid 19 în aceeași zi, s-a deplasat din proprie inițiativă la unitatea spitalicească pentru a primi medicamentaţia specifică tratării simptomelor bolii, dar a refuzat  internarea,  părăsind spitalul fără acordul cadrelor medicale.

Potrivit procurorilor suceveni, toate cele patru dosare au fost întocmite în baza art. 352 alin. 1 din Codul penal, adică zădărnicirea combaterii bolilor. Cercetările continuă.


Intră acum și în grupul de