Opt unităţi şcolare reabilitate, dar nefuncţionale, din cauza unor banale racorduri


Intră acum și în grupul de

„A început anul şcolar cam în toate şcolile din judeţ, dar din păcate, nu în cele mai bune condiţii în unele şcoli. Avem chiar situaţii delicate, ce nu s-au rezolvat şi nici nu vor fi rezolvate dacă nu va exista finanţare. Mai trist este că sunt şcoli şi grădiniţe ce sunt terminate, cu excepţia utilităţilor ce nu necesită fonduri mari. Trebuie nişte racorduri banale, ce necesită bani puţini, dar primăriile nu au nici măcar aceşti bani”, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete.

Acesta a precizat că totul ţine de primării şi că IŞJ, chiar dacă ar avea bani, nu ar putea să dea, pentru că nu există hotărâre de guvern în acest sens.
Petru Carcalete a mai spus că în această situaţie se află 8 unităţi şcolare din judeţ, unde copiii vor învăţa în săli amenajate în cămine culturale şi chiar în case particulare.

Cele 8 unităţi de învăţământ sunt grădiniţele cu program normal din Marginea, Milişăuţi, nr.1 Udeşti, nr.3 Rădăuţi, nr.2 Horodnic de Sus şi şcolile generale din Buneşti, Şerbăuţi şi Volovăţ – corpul A.

Pe de altă parte, adjunctul IŞJ Suceava, Vasile Monacu, a ţinut să afirme că există şi şcoli care corespund standardelor europene. Acesta a exemplificat cu Şcoala din Drăguşeni, ce a fost reabilitată şi „este foarte bine pusă la punct” şi cu cea din Uideşti – comuna Forăşti, „ce este o adevărată bijuterie”.


Intră acum și în grupul de