Trei gospodării din Măneuți afectate de un puternic incendiu. Pompierii au intervenit cu opt autospeciale de stingere

Trei gospodării din Măneuți au fost afectate, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de un puternic incendiu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, pompierii militari de la subunitățile din Rădăuți, Siret și Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Frătăuții Vechi, Frătăuții Noi și Gălănești, au intervenit cu opt autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în satul Măneuți din comuna Frătăuții Vechi.

La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta la anexele dintr-o gospodărie, iar flăcările afectau și construcții din două gospodării învecinate.

Incendiul a fost lichidat după circa trei ore de intervenție.

În urma incendiului au ars garajul și o șură pe o suprafață totală de aproximativ 110 mp, 25 mp din acoperișul casei, 80 baloți de fân, o tonă de porumb și 500 kg grâu. În incendiu au pierit un cal, 10 găini și 84 de porumbei.

La cele două proprietăți învecinate afectate au ars izolația exterioară a unui perete (pe 25 mp) și staublatul casei de locuit, respectiv acoperișul unei magazii pe 25 mp.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casele de locuit ale celor trei proprietari afectați, alte două locuințe învecinate și șase anexe gospodărești, aflate în imediata vecinătate.

loading...