Detaliile accidentului cu un mort și cinci răniți de la Panaci. Șoferul era băut și conducea o mașină sustrasă de la un localnic


Intră acum și în grupul de

După cum am relatat anterior, duminică seara s-a produs un grav accident rutier la Panaci, în urma căruia o persoană a murit, iar cinci au fost rănite.

Pe lângă cele relatate anterior, IPJ Suceava precizează că la volanul mașinii se afla un bărbat de 28 de ani din județul Iași. Conducând autoturismul pe DC din comuna Panaci, într-o curbă la dreapta, el a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă în partea stângă, intrând în coliziune frontală cu un stâlp de electricitate.

În urma impactului, unul dintre pasageri, un localnic de 53 de ani, a murit pe loc. Șoferul, doi tineri de 24 ani din Republica Moldova și a un tânăr de 18 ani din comuna Panaci au fost grav răniți, iar unui tânăr de 17 ani a suferit răni minore.

Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliția Suceava mai menționează că autoturismul implicat este proprietatea unui bărbat de 39 ani din comuna Panaci, fiind achiziţionat recent fără perfectare de documente şi a fost sustras de către conducătorul auto de 28 de ani din curtea locuinței proprietarului, în timp ce acesta nu era atent.    

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „ucidere din culpă”, „vătămare corporală din culpă”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „furt în scop de folosință”, ce va fi soluţionat procedural.


Intră acum și în grupul de