Medicii suceveni nu s-au inghesuit sa se inscrie in subprogramul pentru depistarea cancerului de col uterin


Intră acum și în grupul de

Un număr foarte mic de furnizori de servicii medicale şi-au depus dosarele de candidatură la Unitatea judeţeană de management din cadrul DSP Suceava a Subprogramului de screening pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin. Potrivit DSP Suceava şi-au depus dosare 63 cabinete medicale de asistenţă primară, 10 cabinete medicale de asistenţă obstetrică-ginecologie, 3 laboratoare de analize medicale şi 5 laboratoare de anatomie patologică.

Precizăm că în judeţ activează aproximativ 280 de medici de familie.

Principalul motiv pentru care doctorii de familie nu şi-au depus dosarele la DSP este suma mică, de numai 5 lei, pe care o primesc de la minister pentru fiecare formular completat, comparând cu 150 de lei, cât primeşte ginecologul, împreună cu anatomo-patologul.

Deosebirea este că, în timp ce primul are de completat un formular şi de consiliat, teoretic, pacienta asupra importanţei depistării precoce a bolii, în cadrul unui program de lucru separat de consultaţii, cei doi specialişti recoltează probele şi le lucrează efectiv, punând diagnosticul.

Reamintim că atât pacientele asigurate, cât şi cele neasigurate au dreptul de a fi incluse în mod gratuit în acest program de prevenţie.


Intră acum și în grupul de