Un biciclist băut a ajuns la spital după ce a intrat în coliziune cu o mașină pe raza localității Stulpicani


Intră acum și în grupul de

Un accident cu implicarea unei mașini și unui biciclist a avut loc miercuri dimineața, pe DC 34, în interiorul localității Stulpicani.

Un localnic de 49 de ani conducea băut o bicicletă. La un moment dat, acesta a pătruns pe DJ 177A, fără a acorda prioritate de trecere unei mașini conduse de un bărbat de 41 de ani, din comuna Ostra, care se deplasa pe un drum cu prioritate.

FOTO: someseanul.ro

Cele doi participanți la trafic au intrat într-o coliziune frontală-lateral dreapta, după care biciclistul a fost proiectat pe partea carosabilă.

În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a biciclistului, care a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde i s-a stabilit următorul diagnostic: „T.C.F. minor, plagă arcadă stânga”.

Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. La rândul său, conducătorul auto nu era băut.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului se fac atât biciclistul, care a condus bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice şi nu a acordat prioritate de trecere autovehiculului care circula pe drumul prioritar, cât şi conducătorul auto care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum cu carosabil umed.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de