Colonelul (rz.) Constantin I. Crăciun de Ziua Eroilor: Aș vrea să cred că marele secret al continuității neamului nostru constă în veșnicia spiritului eroic al fiilor și fiicelor sale


Intră acum și în grupul de

Anul acesta, la nivelul județului Suceava, Filiala „Plaiesii”/Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” a organizat activitați consacrate Zilei Eroilor în limitele stabilite de autoritați, cu alte cuvinte fară mult fast, susține Colonelul (rz.) Constantin I. Crăciun.

În acest sens, Coloenlul Crăciun a adresat următoarele cuvinte comunității sucevene:

„Aș vrea să cred că marele secret al continuității neamului nostru constă de fapt în veșnicia spiritului eroic al fiilor și fiicelor sale, precum și a credinței strămoșești.

Cei care înțelegem această, trebuie să le promovăm și să le apărăm!

Ca să te comporți eroic nu trebuie numaidecât să ai o armă în mâna și un dușman conturat după chipul, dar nu și asemănarea ta…

Poți fi considerat de semeni erou atunci când ești îmbrăcat în haine albe și prin știință și devotamentul tău închinate lor, le salvezi viață, le-o prelungești sau ameliorezi.

Te recunosc a fi mai mult decât un erou, pentru că prin rugăciuni, în care-i antrenezi și pe semenii tăi, faci totul părinte, pastore sau predicatorule că să-l îmbunezi pe Dumnezeu să aibă milă de noi, păcătoșii, atunci când ne este greu.

Poți fi erou pentru poporul din care faci parte și pentru omenire, în general, când cu mintea ta ascuțită de elev, student, profesor sau cercetător găsești soluții ingenioase pentru mai binele semenilor tăi.
Nu ești altceva decât un erou pentru mine, fiu sau fiica a acestei țări, dacă brațele tale trudesc pentru pâinea noastră cea de toate zilele, dacă ne-o aduci acasă sau o cumpărăm de la ține.
Ai devenit de mult eroul meu neobositule muncitor pentru că ai știut să topești și să transformi fierul în lucruri utile nouă.

Ești în fiecare zi eroul meu ziaristule pentru că îmi educi conștiința în spirit românesc și nu-ți propui să mi-o transformi în ceea ce nu este trebuincios neamului meu.

Ești eroul meu pentru că mă faci să rad, să plâng și să mă visez și eu la rândul meu un erou, când te privesc, ascult sau îți vizionez filmul, teatrul sau spectacolul realizat de ține dragă actorule, regizorule, scenaristule și rapsodule.
Scrie și povești eroice despre acest neam frumos, hiperbolizeaza dacă este nevoie tot ce ar putea face să ne simțim bine că români și vei fi și tu eroul meu dragă scriitorule.

Privesc la ține că la un erou pentru că ție, muncitorule la salubritate, nu ți este frică de ceea ce semenii tăi aruncă, iar tu le aduni și lași orașele și satele noastre mereu curate.

Nu trebuie să mori în lupta pentru a deveni eroul meu militarule, politistule, pompierule sau jandarmule. Ești pentru mine erou pentru că ți cunosc devotamentul închinat acestei țări, pentru că te pregătești necontenit să înfrunți răul, greul, furtună și după cum a-i demonstrat-o chiar și molimile.

Te respect că pe un erou pentru că tu, românule nevăzut și necunoscut celor mai mulți dintre noi, faci totul renunțând la multe plăceri ale vieții, pentru a-i face cunoscuți pe cei ce nu doresc binele acestei țări.
Te respect cetățene român pentru că în venele tale curge sânge de erou, știi, poți și vrei să te comporți eroic pentru neamul tău!

Nu-i așa că nu v-ați supărat pe mine că v-am lăsat în cele din urmă, eroi ai patriei mele din toate timpurile?

Am făcut-o în mod conștient pentru a va face martori la faptele mărețe ale urmașilor voștri, prin care continuă să curgă sânge românesc, că al vostru.

Astăzi, de ziua voastră, când la Parcelă Eroilor din Cimitirul Bisericii „Sfânta Treime” și la Complexul monumental închinat eroilor din Primul Război Mondial, ambele din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava v-am dezmierdat căpătâiul cu flori și v-am iluminat calea spre înaltul Cerurilor cu candele, l-am rugat pe bunul Dumnezeu să va răsplătească dragostea de neam inegalabilă și sacrificiul făcut în numele acestei mari virtuți!”

Colonel (rz.) Constantin I. Crăciun, secretar executiv al Filialei Judetene Suceava „Plaiesii” / Asociatia Nationala Cultul Eroilor „Regina Maria”


Intră acum și în grupul de