Amendă de 12.000 lei pentru o societate comercială din Frătăuții Noi care a comis mai multe nereguli silvice. A fost confiscat material lemnos în valoare de peste 5.000 lei

O societate comercială din comuna suceveană Frătăuții Noi a fost amendată în urma unui control efectuat de Poliție și Garda Forestieră Suceava.

Potrivit IPJ Suceava, echipa de control s-a deplasat la sediul firmei în data de 28 mai.

Cu această ocazie, s-a constatat faptul că, societatea comercială a primit fără avize de însoțire cantitatea de 5,92 mc material lemnos construcții rășinoase și cantitatea de 5,69 mc de cherestea rășinoase.

Materialul lemnos respectiv a fost identificat în stocul depozitat ca fiind în plus față de stocul scriptic.

De asemenea, societatea comercială nu a respectat obligația de verificare a codurilor unice la intrarea în depozit în termenul de valabilitate al avizelor de însoțire şi nu a respectat modul de completare al avizelor de însoțire a materialului lemnos.

Având în vedere neregulile constatate au fost aplicate trei amenzi în valoare totală de 12.000 lei și a fost confiscată cantitatea de 5,92 mc lemn lucru construcții rășinoase în valoare de 1018,24 lei și cantitatea de 5,69 mc cherestea rășinoase în valoare de 4091,11 lei.

loading...