Dascalii suceveni merg luni la scoala, dar nu tin cursuri


Intră acum și în grupul de

Dascălii suceveni le oferă elevilor un week-end prelungit după ce au decis să recurgă luni, la grevă. Mai exact, mii de cadre didactice sucevene se vor prezenta luni la şcolile unde predau, dar nu vor ţine cursuri. Liderii celor mai importante sindicate din învăţământul sucevean au confirmat că decizia de a întrerupe luni activitatea este irevocabilă.

Liderul Sindicatului Judeţean din Învăţământ „Spiru Haret” Suceava, Constantin Cernica spune că a anunţat în scris Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava despre acţiunea de luni, iar pentru că ziua respectivă coincide cu ziua educaţiei mondiale, dascălii vor participa la o serie de activităţi conexe.

Nici cadrele membre ale Sindicatului Liber şi Independent „Bucovina” din Rădăuţi, nu vor presta activităţi educative, liderul acestuia precizând că s-a decis în unanimitate întreruperea activităţii în data 5 octombrie .

Sindicaliştii din învăţământul sucevean sunt nemulţumiţi, nu doar de legea salarizării unice care presupune diminuarea veniturilor ci şi de cele zece zile libere, fără plată, ce înseamnă diminuarea salariilor cu 15 la sută.


Intră acum și în grupul de