Polițiștii din opt județe desfășoară o amplă acțiune în județul Suceava pe linia tăierilor ilegale din fondul forestier național

Începând de astăzi, polițiștii Direcției de Ordine Publică – Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol desfășoară, timp de 4 zile, o acțiune în județul Suceava pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori din fondul forestier național.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române, acțiunea are loc în perioada 2-5 iunie și vizează verificarea a 12 agenți economici suceveni.

Totodată, polițiștii verifică și respectarea dispozițiilor legale de agenții economici pe linia achiziției, depozitării, prelucrării și comercializării materialelor lemnoase.

La acțiune participă polițiști din cadrul Direcției de Ordine Publică – Serviciul Protecția Fondului Forestier si Piscicol, sprijiniți de polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Suceava, Maramureș, Neamț, Bacău, Bistrița-Năsăud, Mureș, Covasna și Vrancea.

De asemenea, activitățile se desfășoară în colaborare cu specialiști silvici din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor – Gărzile Forestiere Cluj, Brașov, Râmnicu Vâlcea, Focșani și Suceava, precum și specialiști din cadrul RNP Romsilva – Direcția Silvică Suceava.

loading...