Municipiul Suceava a cheltuit pentru scoli cat restul judetului la un loc


Intră acum și în grupul de

În cadrul Reuniunii anuale de management instituţional, la care au participat marţi, directorii unităţilor de învăţământ din judeţul Suceava şi unde au fost invitaţi reprezentanţi ai instituţiilor descentralizate, vicepreşedintele CJ Suceava, Vasile Ilie, a catalogat colaborarea cu şcolile din judeţ ca fiind una „foarte bună”. Acesta a declarat că administraţia judeţeană a încercat să ajute cu bani şcolile, în limita posibilităţilor. „Vă rog să mă credeţi că judeţul Suceava a fost ajutat mai mult ca alte judeţe”, a spus Vasile Ilie.

Cele afirmate au fost întărite de conducerea IŞJ Suceava care susţine că „pentru prima dată în ultimii ani Consiliul Judeţean a alocat 3 miliarde de lei vechi unor şcoli ce au solicitat ajutor”.

Şi viceprimarul Sucevei, Viorel Seredenciuc, a vorbit despre banii alocaţi de municipalitate unităţilor de învăţământ. Potrivit acestuia, anul trecut o sumă de 65 miliarde de lei vechi a fost dată pentru reparaţii şi 72 miliarde de lei vechi la investiţii ceea ce reprezintă 4 milioane euro, iar anul acesta 27 miliar de pentru reparaţii şi 76 miliarde pentru investiţii. „Suceava este un întreg şantier. Chiar dacă creăm disconfort, lucrările trebuiau neapărat făcute. Ştiu că aveţi probleme în trafic când mergeţi spre şcoli, sau că cei mici mai trebuie să sară peste vreun şanţ”, a afirmat viceprimarul Seredenciuc.

Conducerea IŞJ Suceava apreciază că „atât cât s-a cheltuit pentru şcolile din municipiul Suceava, tot atât şi în restul judeţului” iar acest lucru arată „implicarea Primăriei Suceava în problemele şcolilor şi cât s-au implicat restul primarilor”.


Intră acum și în grupul de