Pagube de 15.000 lei pentru un ucrainean al cărui TIR a ars în comuna Dornești. Bărbatul transporta 20t de cărbune din lemn care s-a autoaprins


Intră acum și în grupul de

Un TIR încărcat cu peste 20t de cărbune din lemn a ars în parcarea Comisionarul Vamal Ridia, din comuna Dornești.

TIR-ul staționa, duminica, pe timp de noaptea, când șoferul care dormea în vehicul a fost trezit de un coleg, care l-a anunțat că iese fum din interiorul încărcăturii.

Imagine ilustrativă

Este vorba de 20.620 kg de cărbune din lemn, transportați din regiunea Cernăuți către o societate comercială din județul Harghita.

Astfel, în jurul orei 04:10, cei doi bărbați au scos prelata, observând că încărcătura s-a autoaprins, mocnind, fără a arde cu flacără deschisă. Prin urmare, unul dintre ei a apelat 112, solicitând intervenția pompierilor.

La fața locului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Rădăuți care au procedat la stingerea incendiului.

Cauza producerii incendiului a fost autoaprinderea cărbunelui din lemn, datorată neaerisirii şi a cantității mari de material combustibil.

Ca urmare a intervenției pompierilor s-a reușit salvarea cantității de 350 de saci cu cărbune din lemn şi a autoutilitarei.

Cu toate acestea, valoarea pagubelor materiale se ridică la suma de 15.000 lei, din care:

– 12.000 lei reprezintă contravaloarea pagubelor provocate de distrugerea a 300 de saci cărbune de lemn;

– 3000 lei reprezintă contravaloarea pagubelor provocate de distrugerea a 4mp din platforma din lemn a TIR-ului.

Ansamblul auto, cât şi marfa transportată erau asigurate.

În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul infracțiunii de distrugere din culpă.


Intră acum și în grupul de