Polițiștii și procurorii suceveni efectuează o serie de percheziții la persoanele bănuite că au traficat tinere din Constanța, obligate să se prostitueze în mai multe localități din țară, inclusiv la Suceava

În cursul zilei de astăzi, polițiștii și procurorii suceveni efectuează nouă percheziții la persoanele bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, perchezițiile au loc în județul Constanța, unde locuiesc persoanele bănuite.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada august 2017 – martie 2018, membrii grupului ar fi racolat mai multe tinere, majore și minore, pe care le-ar fi exploatat sexual, obținând astfel bani.

Concret, membrii grupului ar fi racolat tinere din zona rurală a județului Constanța și le-ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției în alte localități din țară (Suceava, Botoșani, Brăila, Buzău, Bistrița, Cluj-Napoca, Sibiu, Zalău, Arad, Baia Mare, Oradea, Târgu-Jiu, etc.).

La activități participă Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, procurorii DIICOT Suceava, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanța, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.