Doi migranți algerieni au fost prinși în timp ce încercau să intre ilegal în România din Ucraina

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat și reținut doi tineri din Algeria, care au încercat să intre ilegal în România din Ucraina.

Cazul a avut loc în data de 8 iunie. Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, în jurul orei 20:20, un echipaj al poliției de frontieră a depistat doi cetățeni străini care se deplasau, pe jos, dinspre frontieră spre interiorul ţării.

Deoarece nu își justificau prezența în zonă, aceștia au fost conduși la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări, unde, în urma verificărilor s-a stabilit că cei doi sunt cetăţeni din Algeria, în vârstă de 30, respectiv 28 de ani şi au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, a precizat Poroch Serițan.

Sursa mai menționează că în cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale, cei doi cetățeni străini au fost predați autorităților de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie.