Două transporturi ilegale de lemne au fost depistate pe DN 17A. Polițiștii au confiscat material lemnos de aproximativ 600 lei


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de 9 iunie, Poliția Municipiului Rădăuți a depistat două transporturi de transporturi ilegale de lemne, ambele în urma controalelor în trafic pe DN17A Marginea-Sucevița.

Potrivit IPJ Suceava, în primul caz polițiștii au oprit o autoutilitara condusă de un bărbat de 40 ani, din județul Botoșani, care transporta conform avizului de însoţire cantitatea de 2,50 mc material lemnos, lemn foc de esenţă fag.

Imagine ilustrativă

În urma inventarierii, însă, s-a stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 3,25 mc lemn foc fag cu 0,75 metri cubi mai mult decât era menționat în aviz.

Astfel, conducătorul auto a fost amendat, iar materialul lemnos în valoare de 126,75 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Ulterior, polițiștii au oprit o altă autoutilitară, condusă de un bărbat de 24 ani din judeţul Botoșani care transporta conform avizului de însoţire cantitatea de 2,50 mc material lemnos, lemn foc de esenţă fag.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că anterior acestui transport bărbatul a mai efectuat încă un transport de material lemnos în baza aceluiași aviz de însoțire primar.

Poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul de 24 de ani transporta cantitatea de 1,20 mc lemn foc paltin și 1,0 mc lemn foc fag.

Acesta a fost amendat cu 1000 lei, iar materialul lemnos în valoare de 397 lei a fost confiscat, fiind predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.


Intră acum și în grupul de