Patru persoane au fost reținute după ce în mașina cu care se deplasau au fost găsite 3.500 pachete de țigări de contrabandă. Șoferul a declarat că transporta țigările la Cluj

Patru persoane au ajuns în arest pentru 24 de ore în cadrul investigării un dosar penal privind contrabanda cu țigări.

Potrivit IPJ Suceava, cei patru se deplasau pe strada Roșu din mun. Vatra Dornei într-un autoturism care a fost oprit pentru control în dimineața zilei de miercuri, 10 iunie.

Poliția Suceava susține că șoferul autoturismului și cei trei pasageri au afișat un comportament suspect, iar în interiorul mașinii au fost identificate cinci motoferăstraie fără documente de proveniență.

În aceste condiții, polițiștii au condus pe cei patru la sediul Poliției municipiului Vatra Dornei, în vederea continuării verificărilor. Cu această ocazie s-a constatat că portbagajul și capota mașinii nu pot fi deschise, fapt pentru care autoturismul a fost condus la un service autorizat de pe raza municipiului Vatra Dornei, unde s-a reușit deblocarea. 

De asemenea, în interiorul bordului a fost identificat un compartiment ascuns, în care erau depozitate mai multe cartușe cu țigări de proveniență extracomunitară. De asemenea, sub capota autoturismului, în interiorul portierei din partea dreapta față, sub bancheta din spate și în interiorul ambelor aripi din partea din spate au fost identificate cartușe cu țigări de proveniență extracomunitară.

În aceste condiții, conducătorul autoturismului, un tânăr de 23 de ani, din mun. Rădăuți, a declarat că a achiziționat de la o persoană necunoscută 3.500 de pachete de țigări și că intenționa să le transporte și vândă în județul Cluj.

Prin urmare, în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”.

Pe lângă asta, cele 70.000 de țigarete inventariate au fost confiscate iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul subunității. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 51.520 lei.

Față de cei șofer și ceilalți trei pasageri care au avut implicare în activitatea infracțională s-a dispus retinerea pentru 24 de ore, fiind introduși în arestul IPJ Suceava.