Finantare guvernamentala pentru 8 proiecte de construire sau reabilitare de parcuri în judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

La mijlocul acestei săptămâni, în şedinţa de Guvern, ministrul interimar al Mediului, Elena Udrea, a propus, iar executivul central a aprobat finanţarea a 8 proiecte aparţinând administraţiilor publice locale din judeţul Suceava, în cadrul Programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi. Banii necesari realizării acestor proiecte sunt în sumă de cca. 5 milioane lei, şi vor fi luaţi din Fondul pentru Mediu.

Proiectele se referă la dezvoltarea şi modernizarea spatiilor verzi din localităţi şi înfiinţarea de noi parcuri, scuaruri şi aliniamente plantate ori reabilitarea celor existente, iar realizarea acestora va conduce la reducerea concentraţiilor de noxe din aer, creşterea suprafeţelor spaţiilor verzi din localităţi şi apropierea mărimii acestora de standardele europene în domeniu.

Prin acest act normativ sunt aprobate un număr de 183 proiecte din toate judeţele ţării selectate în cadrul Programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi în sesiunea 3-31 ianuarie 2008 si sesiunea 25 august – 5 septembrie 2008.

În judeţul Suceava au fost aprobate proiectele pentru reabilitarea parcului central din municipiul Suceava, a parcurilor de agrement din municipiul Rădăuţi şi comuna Vicovu de Sus, înfiinţarea de parcuri în comunele Baia şi Mălini şi oraşul Milişăuţi, reamenajarea parcului în comuna Dumbraveni şi îmbunătăţirea calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în oraşul Cajvana.

Un alt proiect vizează înfiinţarea unui parc de agrement în zona pod Dabaca, în comuna Vicovu de Jos.

O nouă sesiune de depunere a dosarelor de finanţare pe acelaşi program este în curs de desfăşurare, termenul limită de depunere a dosarelor de finanţare fiind 12 octombrie a.c.

Pentru anul acesta, Programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi îi este alocată suma de 200 milioane lei prin bugetul de venituri şi cheltuieli al Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 228 din 4 martie 2009.


Intră acum și în grupul de