Focuri de armă la Vicovu de Sus pentru reținerea unor suspecți de contrabandă cu țigări. Suspecții au abandonat țigările și au fugit în Ucraina

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit şi confiscat în zona de competență, 10.200 pachete cu țigări, în valoare de  aproximativ 119.400 lei, ce urmau să fie comercializate pe piața neagră de desfacere din zonă.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan a precizat că sâmbătă, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Vicovu de Sus mai multe persoane care se deplasau de la linia de frontieră spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au încercat reținerea persoanelor, însă acestea nu s-au supus somațiilor legale prin voce, au abandonat coletele și au fugit.

Polițiștii de frontieră au executat două focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit, fugind pe teritoriul statului vecin.

În cel mai scurt timp, au fost informate despre eveniment autoritățile de frontieră ucrainene, în vederea cercetării în comun a zonei şi a cazului.

La fața locului au fost descoperite 17 colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 8.200 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană în valoare de aproximativ 96.000 lei.

Țigările au fost confiscate fiind continuate cercetări pentru contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Tot sâmbătă,  polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Ulma, o persoană, care se deplasa către interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

 Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acesteia, efectuând somațiile legale prin voce, însă persoana în cauză nu s-a supus, a abandonat coletele și a fugit spre teritoriul statului vecin.

Și în acest caz au fost anunțate autoritățile din statul vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

 La fața locului, au fost descoperite patru colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul instituției, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de  23.400  lei.     Și în acest caz țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor și documentarea întregii activități infracționale.