Val de violențe familiale în localități sucevene, duminică, pe fondul consumului de alcool


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de duminică, 21 iunie, în județul Suceava au fost înregistrate mai multe cazuri de violență în familie. În toate cazurile polițiștii au întocmit dosare penale.

Primul caz a fost înregistrat în comuna Capu Câmpului. Violența a fost sesizată de o fată de zece ani, care a relatat polițiștilor că „mama sa este agresată de tatăl său”.

La domiciliul acestora a fost identificată o femeie de 48 de ani, care a declarat că în urma unui scandal cu concubinul ei de 51 ani, acesta a lovit-o cu palma peste față. 

Bărbatul, prezent și el în apropierea domiciliului, a recunoscut fapta sa motivând că femeia a consumat băuturi alcoolice motiv pentru care cearta a degenerat, iar el a lovit-o peste față. A fost completat  chestionarul de evaluare a riscului și s-a constatat că nu există risc iminent. De asemenea, femeia nu a solicitat emiterea unui ordin de protecție provizoriu.  Victima  nu a dorit să i se acorde îngrijiri medicale de specialitate.

În cauză a fost întocmit dosar penal privind comiterea infracțiunii de ,,violență în familie”.

Un alt caz a avut loc la Rădăuți. De data aceasta, un bătrân de 70 de ani a sunat la Poliție declarând că a fost ,,bătut de către ginerele său”.

În  imobilul de pe strada Cărămidărie din localitate a fost identificat apelantul. El a mai spus că locuiește în aceeași încăpere cu fata sa și ginerele său de 44 ani.

În cursul zilei, ginerele său a venit la domiciliul său sub influența băuturilor alcoolice și pe motiv de împărțire a unei bucăți de pământ s-a iscat un conflict spontan care a degenerat în îmbrânceli reciproce.

Bătrânul a precizat că nu intenționează să depună plângerea penală față de acesta, dar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii  infracțiunii  de „lovirea sau alte violențe”.

Încă un caz a avut loc în comuna Baia. O tânără de 24 de ani a declarat că a fost agresată de către cumnat său.

S-a stabilit că fratele (30 ani) concubinului tinerii a consumat băuturi alcoolice la domiciliu până la miezul nopții, iar în jurul orei 00:20, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și al unor discuții contradictorii cu femeia a agresat-o fizic pe aceasta, lovind-o cu palmele în zona feței, fără a-i provoca leziuni.

Și în acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „lovirea sau alte violențe”.


Intră acum și în grupul de