Mai mulți șoferi băuți au fost prinși duminica în trafic. Unul dintre ei, fără permis, a fost reținut pentru că rula cu 141 km/h


Intră acum și în grupul de

Cel puțin cinci șoferi băuți au fost prinși, duminca, conducând vehicule în stare de ebrietate.

Unul dintre ei, un tânăr de 20 de ani din comuna Şaru Dornei, a ajuns chiar și în arest pentru 24 de ore. Mașina condusă de acesta a fost înregistrată de aparatul radar în timp ce rula cu viteza de 141km/h în pe strada Chilia din municipiul Vatra Dornei. Astfel, s-a constatat că tânărul nu are permis și este băut, rezultatul testării cu aparatul etilotest fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe lângă arest, în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul de către o persoana care nu poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Și la Suceava au fost prinși șoferi băuți. În primul caz este vorba despre un localnic de 29 de ani, care a condus un moped pe strada Cuza Vodă. Ca și în cazul precedent, tânărul nu are permis. Testarea cu aparatul etilotest a arătat un rezultat de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. El este cercetat penal pentru aceleași infracțiuni ca și tânărul de mai sus.

Ulterior, pe strada Zamcei din Suceava a mai fost identificat un șofer băut. Concret, un localnic de 43 de ani conducea având o alcoolemie de 0,57 mg alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, un sucevean (38 ani) băut a fost prins conducând în afara localităţii Dumbrăveni, pe DN 29. Acesta avea o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Încă un caz a fost înregistrat pe DN17A din comuna Sucevița. Acolo, un tânăr de 22 de ani din oraşul Milişăuţi conducea o mașină având o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest caz, dar și în cazurile sucevenilor de 43 și 38 de ani au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Intră acum și în grupul de