Oficial: Nouă suceveni cu Covid-19 au fost internați în SJU Suceava, iar 16 declarați vindecați și externați. Numărul persoanelor vindecate a urcat la 3.267


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat, marți, că încă 16 suceveni au fost declarați vindecați de Covid-19, numărul total fiind de 3.267.

În ultimele 24 de ore au fost internate în Spitalul Județean Suceava nouă persoane diagnosticate cu Covid-19 și externate 16 persoane.

Astfel, în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se află internați 479 pacienți din care 171 pacienți Covid-19, în secția ATI fiind 11 pacienți.

La Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 79 pacienți Covid-19 și 15 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Conform datelor centralizate la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică Suceava în județ sunt în autoizolare la domiciliu 3.438 de persoane, iar în carantină instituționalizată șase persoane. Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul Covid-19.

Până în prezent 27.305 de suceveni au ieșit din autoizolare, iar 3.108 din carantină instituționalizată.

În acest context, Prefectura Suceava mai face un apel către suceveni să respecte în continuare distanța de socializare, măsurile de igienă și de conduită sanitară stabilite de către specialiști.

“Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei. Fiecare dintre noi trebuie să adopte un comportament responsabil, să conștientizeze că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respecte deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus,” se arată în adresarea Prefecturii.


Intră acum și în grupul de