Un sucevean este cercetat penal pentru că ar fi tăiat ilegal 30 de arbori dintr-o pădure administrată de Ocolul Silvic Dorna. Prejudiciul depășește 16.000 lei


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava a întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat de 36 de ani care este bănuit de tăierea ilegală a 30 de arbori.

Potrivit IPJ Suceava, în data de 25 iunie lucrătorii silvici din cadrul Ocolului Silvic Dorna au sesizat Poliția cu privire la faptul că, un localnic de 36 ani a tăiat fără drept și sustras mai mulți arbori de esență molid dintr-o pădure proprietate privată administrată de Ocolul Silvic Dorna.    

La fața locului s-a constat că în perioada mai-iunie 2020, bărbatul a tăiat, pe lângă arborii marcați în partidă, 30 arbori nemarcați, cu un volum de 35,481 mc, cauzând un prejudiciu de 16321,5 lei, iar materialul lemnos l-a sustras de la cioată și l-a depozitat împreună cu lemnul marcat, în șapte stive, cu 104 bușteni, situate la baza parcelelor.

Sursa precizează că materialul lemnos identificat la fața locului, în volum de aproximativ 45 mc, a fost predat în custodie Ocolului Silvic Dorna.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „tăierea fără drept de arbori” și ,,furtul de arbori”, ce va fi soluţionat procedural.


Intră acum și în grupul de