Acasă Social Un sucevean este cercetat penal pentru că ar fi tăiat ilegal 30...

Un sucevean este cercetat penal pentru că ar fi tăiat ilegal 30 de arbori dintr-o pădure administrată de Ocolul Silvic Dorna. Prejudiciul depășește 16.000 lei


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava a întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat de 36 de ani care este bănuit de tăierea ilegală a 30 de arbori.

Potrivit IPJ Suceava, în data de 25 iunie lucrătorii silvici din cadrul Ocolului Silvic Dorna au sesizat Poliția cu privire la faptul că, un localnic de 36 ani a tăiat fără drept și sustras mai mulți arbori de esență molid dintr-o pădure proprietate privată administrată de Ocolul Silvic Dorna.    



La fața locului s-a constat că în perioada mai-iunie 2020, bărbatul a tăiat, pe lângă arborii marcați în partidă, 30 arbori nemarcați, cu un volum de 35,481 mc, cauzând un prejudiciu de 16321,5 lei, iar materialul lemnos l-a sustras de la cioată și l-a depozitat împreună cu lemnul marcat, în șapte stive, cu 104 bușteni, situate la baza parcelelor.

Sursa precizează că materialul lemnos identificat la fața locului, în volum de aproximativ 45 mc, a fost predat în custodie Ocolului Silvic Dorna.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „tăierea fără drept de arbori” și ,,furtul de arbori”, ce va fi soluţionat procedural.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version