Prefectura Suceava: În cursul lunii iunie, inundațiile au afectat infrastructura rutieră din 67 de localități sucevene. În județ au fost emise 86 de avertizări/atenționări din care nouă au fost cod roșu


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a transmis, luni, statisticile referitoare la inundațiile ce au avut loc în județ de la începutul acestei luni.

Potrivit sursei citate, în perioada 01-29 iunie, la nivelul diferitor localități sucevene au fost emise 86 de avertizări/atenționări meteo-hidrologice, respectiv:

Cod galben – 32 avertizări/atenționări;

Cod portocaliu – 45 avertizări/atenționări;

Cod roșu – nouă avertizări.

Intervenții

Aceste fenomene meteo au solicitat 242 de intervenții ale ISU Suceava care au constat în monitorizarea evoluției fenomenelor, evacuarea apei din curți, anexe inundate, evacuări de apă din beciuri și subsoluri, decolmatări fântâni etc.

Totodată, Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava a intervenit, în perioada 24- 30 iunie la Lucrarea hidrotehnică – SGA Suceava -„Regularizare râu Suceava la Vicovul de Sus – Frătăuții Vechi” pentru obturarea unei breșe din digul de protecție și la Lucrarea hidrotehnică – SGA Suceava – Amenajare râu Moldova pe tronsonul Brăiești – Băișești, com. Cornu Luncii pentru obturarea breșei din corpul digului dar și pentru protejarea obiectivelor riverane pârâului Suha Mare.

SGA Suceava a mai intervenit cu resurse umane și utilaje în sprijinul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență Ciprian Porumbescu, Capu Campului și Izvoarele Sucevei.

Pagube și evaluări

Rapoartelor operative privind producerea de pagube la infrastructura rutieră arată că, în intervalul menționat, în 67 de localități din județul Suceava inundațiile au afectat infrastructura rutieră (drumuri, poduri, podețe etc.).

Astfel, Prefectura Suceava a forat patru comisii mixte compuse din reprezentanți ai Prefecturii, ISU Suceava, SGA Suceava și ai DJDP Suceava.

Comisiile se ocupă cu evaluarea tuturor pagubelor produse. Până acum, au fost verificate 55 de unități administrativ teritoriale, iar acțiunea continuată în cursul zilei de astăzi cu unitățile administrativ teritoriale Mănăstirea Humorului, Gura Humorului, Frasin, Câmpulung Moldovenesc, Fundu Moldovei, Frătăuții Noi, Frumosu, Marginea, Șaru-Dornei și CFR Nisipitu, menționează Prefectura Suceava.


Intră acum și în grupul de