Un sucevean va fi judecat pentru evaziune fiscală. El ar fi vândut și cumpărat ilegal tablă cauzând un prejudiciu de peste 140.000 lei


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a anunțat, marți, că procurorii au trimis în judecată un sucevean cercetat pentru evaziune fiscală în formă continuată. Tip de cinci ani (2011-2016), el a vândut și cumpărat tablă fără a înregistra toate achizițiile realizate, fără a emite documente legale privind livrarea mărfurilor, fără a înregistra şi declara veniturile obținute.

În total, bărbatul a cauzat un prejudiciu de 141.675 lei.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, în perioada 06.04.2011 – 31.01.2016, suceveanul activa în calitate de reprezentant al unei întreprinderi individuale.

Astfel, el a desfășurat a cumpărat de la trei societăți comerciale bunuri în valoare de 29.104,2 lei, fără a înregistra facturile fiscale în evidența contabilă a întreprinderii individuale.

Apoi, afaceristul a vândut marfa respectivă fără a înregistra veniturile obținute.

Totodată, el a desfăşurat operaţiuni comerciale cu o altă societate comercială, client căruia i-a livrat mărfuri în valoare de 3.908,48 lei, fără a înregistra în evidenţa contabilă a întreprinderii individuale facturile emise către această societate, fără a înregistra şi declara venitul net obţinut din operaţiunile economice derulate cu cei patru agenţi economici, în sumă totală de 4.516 lei, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat cu suma de 1.811 lei.

În același timp, în calitate de reprezentant aceleiași întreprinderi individuale, bărbatul a vândut 40.939 bucăți foi tablă, în valoare totală de 456.047 lei, fără a înregistra veniturile obținute, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat cu suma de 139.864 lei.

În vederea recuperării prejudiciului cauzat prin săvârșirea infracțiunii, în cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra tuturor bunurilor inculpatului. Ulterior aplicării sechestrului, inculpatul a achitat o parte din prejudiciu, mai arată procurorii suceveni.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.


Intră acum și în grupul de