Trei persoane din Câmpulung Moldovenesc suspecte de implicare într-o schemă de acordare ilegală de credite. Prejudiciul total depășește 400.000 lei


Intră acum și în grupul de

Două femei și un bărbat din Câmpulung Moldovenesc au fost reținuți, luni, pentru 24 de ore fiind cercetați penal pentru mai multe infracțiuni economice cu prejudiciul total de 441.150 lei.

Reținerile au urmat după o percheziție desfășurată în data de 26 iunie, într-un imobil de pe str. Plaiul Deia din Câmpulung Moldovenesc. După efectuarea percheziției domiciliare, au fost puse în executare patru mandate de aducere, fiind găsite trei persoane.

Persoana 1

Prima persoană din cele trei reținute este o tânără de 29 de ani I.L. În cazul ei cercetările se efectuează pentru delapidare, falsul în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la delapidare.

Mai exact, tânăra activa în calitate de agent de vânzări la o firmă. În această calitate, în perioada anilor 2016 – 2017 prin falsificarea a 64 de contracte de credit, ea a reuşit să inducă în eroare firma la care era angajată şi astfel a obţinut în total, în mod nejustificat suma de 388.450 de lei pe care şi-a însuşit-o.

Ulterior, tânăra a întocmit în fals 276 de documente din care 64 de contracte de credit de credit şi 212 documente care au stat la baza acordării acestor credite, fiind astfel obţinută în mod injust suma de 388.450 de lei.

De asemenea, în 2017 tânăra cu bună știință a furnizat o copie după cartea de identitate a unui bărbat pentru agentul de vânzări P.C., cercetat și el. Cu ajutorul acestui act, bărbatul a obținut în mod injust contractul de credit de 1.700 de lei.

Persoana 2

După cum am menționat, un alt agent de vânzări de la aceeași companie este cercetat alături de tânăra de mai sus. Este vorba despre un tânăr de 28 de ani, P.C., tot din Câmpulung Moldovenesc.

El este cercetat pentru aceleași infracțiuni. Concret, în anul 2017 bărbatul a întocmit în fals contracte de credit, fiind astfel obţinută în mod injust suma de 47.700 de lei.

În același an, pentru a obţine în mod injust împrumuturi fictive în numele unor persoane, cu scopul de a induce astfel în eroare instituţia creditoare, el a falsificat documente, fiind astfel produs un prejudiciu în suma de 47.700 de lei.

Totodată, tânărul, în perioada anilor 2016-2017, cu bună ştiinţă a furnizat copii după cărţile de identitate ale unor persoane pentru a sprijini pe agentul de vânzări I.L. ca aceasta la rândul ei să obţină în mod injust împrumuturi de 14.600 de lei.

Persoana 3

Cea de a treia persoană reținută este o femeie de 41 de ani, G.D., cercetată pentru complicitate la delapidare. În anul 2017, ea cu bună ştiinţă a furnizat documentele (cupoane de pensie şi cărţi de identitate) ale mai multor persoane pentru a o sprijini pe I. L. în a obţine în mod injust împrumuturi de 38.400 de lei.


Intră acum și în grupul de